DIY – Tripp Trapp leikkikeittiö huovasta

Kirjoittaja

Enni Niittykangas

Pienessä kodissa lelujen määrän tahtoo pitää aisoissa. Lasten kokoiset leikkikeittiöt ovat söpöjä kalusteita, mutta niiden viemä tila ei houkuta. Innokkuus leikkeihin kuitenkin vaihtelee ja tilaa vievät lelut voivat olla pitkiäkin aikoja vailla leikkijöitä. 

Taapero on jo pitkään leikkinyt Stokken Tripp trapp tuolilla, niin että istuinosa on hella ja lopuksi hän laittaa keitokset jalkatasolle “uuniin”. Meillä ei ole erikseen leluastiastoa vaan lapsi saa leikkiä keittiön kauhoilla ja kattiloilla. Toisinaan minua huolettaa, kuinka Tripp Trappin maalipinta kestää kattiloiden hankauksen, joten tein istuinosaan kiinnitettävän leikkikeittiön. Askarteluhuopa suojaa istuinta ja leikkien lopuksi tason saa laskostettua kaappiin, niin ettei se vie tilaa nimeksikään.

DIY Tripp trapp leikkikeittiö askarteluhuovasta
Askarteluohjeet leikkikeittiöön Stokke Tripp Trapp tuoliin

Kaavat ja ohjeet löydät alta.

Ohjeet löydät myös videolla vaihe-vaiheelta YouTubesta.

Askarteluhuopa kaavat: Hella ja uuni

Tarvitset:

  • Askarteluhuopaa 
    • Valkea: 80cm x 42cm
    • Mustaa: 36cm x 45cm
    • Punainen: 12cm x 22cm
  • Tarranauha: 30cm karkea, 30cm pehmeä vastakappale.
  • 4 kpl kaurajuoma tai jogurttipurkin korkkeja
  • Vähän vanua

Aloita leikkaamalla valkeasta askarteluhuovasta 80cm x 42cm pala pohjaksi.
Ompele pieni taitos noin 29cm päähän yläreunasta. Tämä taitos erottaa keittotason ja uunin toisistaan. 

Leikkaa tarranauhasta 15cm pätkät, 2 kpl karkeaa ja 2kpl pehmeää vastakappaletta.
Ompele 2 kpl 15cm tarranauhan pehmeää vastakappaletta noin 1cm päähän reunasta keittotason nurjalle puolelle, taitoksen yläpuolelle (eli hellatason alle). Vastaavasti ompele  15cm karkea tarranauha keittotason oikealle puolelle, 1 cm päähän reunasta aivan yläreunaan kiinni. Voit katsoa kohdan videolta tästä. Tällöin tarranauhat tarttuvat istuin tasoon niin, etteivät ne jää näkyviin.

Tarranauhojen ompelu ohje Stokke tripp trapp leikkikeittiöön Tarakalla blogissa
Huomioi, että toinen tarranauhoista ommellaan hellan puolelle ja toinen nurjalle. Tällöin tarranauhat tarttuvat toisiinsa istuimen alla

Hella

Ompele keittotason keskelle mustasta askarteluhuovasta hellatasot. Ison hellatason halkaisia 18 cm ja pienen noin 15,5cm. ja pienemmän tästä. Ompele halutessasi myös punaiset tehosterenkaat keskelle. Isossa hellatasossa punaisen renkaan paksuus on noin 2 cm ja pienemmässä 1,4cm.

Keittolevyjen kaavat tästä:

Uuninluukku

Ompele seuraavaksi mustasta askarteluhuovasta uunin luukku. Luukun koko on 30cm x 17,4cm. Pyöristä halutessasi kulmia.  

Sitten tehdään uuniluukun kahva. Rullaa huovan alareunaa 10cm tai sen verran, että se on sopivalla tasolla suhteessa Tripp trapp tuolin jalkatasoon. Voit laittaa sisälle hiukan vanua, saadaksesi muhkeamman kahvan. Ompele kahva kiinni reunoista noin 2,5cm x 3,5cm suorakulmiolla sekä yläreunasta.

Stokke tripp trapp leikkikeittiön uunikahvan ompeluohje
Ompele uunikahvan reunoille suorakulmio kiinnitykset sekä yläreuna. Lisäämällä sisään hiukan vanua saat paksumman kahvan.

Hellan ja uunin säätönapit

Lopuksi ommellaan uunin napit päällystäen purkin korkit mustalla askarteluhuovalla. Leikkaa mustasta huovasta 4 kpl noin 8cm säteen ympyröitä. Ompele reunus pussiksi harvalla pistolla, ohjeen näet tästä. Laita korkki sisään. Kiristä ommel, jolloin siitä muodostuu nappi. Ompele tausta useammalla pistolla kiinni.

Lopuksi tee korkkiin pieni reikä esimerkiksi ruuvilla. Tähän riittää, että reiästä mahtuu menemään neula läpi helposti. Ompele napit kiinni vahvalla ja paksulla langalla, esimerkiksi bambulanka.  Jätä nappiin pitkät narut, jotta voit solmia ne helposti kiinni.

Stokke tripp trapp tuolin päälle on tehty askarteluhuovasta leikki keittotaso ja uuni. Oikean puoleisen keittotason päällä on kattila täynnä askarteluhuovasta tehtyjä ruoka-aineita.
Tämä leikkikeittiö muuttaa muotoaan ja sopii myös pieneen kotiin

Mukavia kokkaus ja leikkihetkiä!

Lue lisää
Lue lisää
Instagram
YouTube
Autojen lisääminen ei elävöitä keskustaa

Autojen lisääminen ei elävöitä keskustaa

Kaupunkien kehityshankkeet edistävät yhä autoilua vaikka lukuisat tutkimukset osoittavat toisin. Katso kuvasarjat lisääkö sinun mielestäsi autojen määrä viihtyisyyttä?

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.